Tuesday, 18 June 2013

ADHA SKINCARE - CARA PENGGUNAAN

A-DHA SKINCARE ? maybe ada yg familiar atau ada yg tak besa dengaq 

So untuk entry kali ni mai kita mula dari awai . by the way kak peah dh jd pengguna A-DHA skincare ni sejak awai tahun lagi . Product ni originally dari Indonesia.Macam biasa la kan , kalau product2 kecantikan ni yg bagus2 biasanya dari sana. dan mmg kulit depa kat sana cantik2 pon . belum kira jamu2 yg depa amalkan lagu . 

Okay , so kiranya dalam 6 - 7 bulan la jugak la kak peah pakai A-DHA sampai sekarang. benda first yg buat kak peah jatuh cinta dgn A-DHA ni sabun dia . sabun dia tu mmg best . mmg rasa sangat macam baru lps  basuh muka . sbb kdg2 bila kak peah lps shooting , so makeup mmg agak tebal .. jadi bila cuci muka dgn A-DHA ni muka terus rasa FRESH . 

     Utk minggu pertama dan kedua , kulit mmg akan rasa tegang sikit . tp its okay . lama2 nanti akan rasa selesa sangat . and yg paling membantu dlm rawatan muka ni apa2 pon mestilah krim malamnya . Krim malam adha mmg terbukti selesa dan bg kesan mencerahkan secara perlahan-lahan. Bab peeling? kak peah pakai A-DHA tak dak peeling apa pon. Normal ja. depends dengan kulit , maybe ada yg pakai akan ada soft peeling sikit2.
dalam setiap set , ada serum yg best sangat!


Okay , kita sambung dengan cara penggunan A-DHA untuk yg FIRST TRIAL;


Hari 1st-3rd pakai sabun & serum dulu sahaja dan masuk hari keempat baru pakai krim siang n malam..
kenapa ?? sebab taknak muka terkejut , bagi dia rasa selesa dulu dengan kehadiran kawan baru dia nama A-DHA :)

Elakkan bermakeup semasa dalam proses perawatan. Tujuannya untuk mengelakkan tindakbalas yang berlaku ke atas kulit semasa tempoh perawatan. Any compact powder or baby powder or segala macam foundation DILARANG sama sekali dipakai. Kalau pakai, jadi apa2 naik jerawat ka , kak peah tak tanggungjawab.. :P
Jadi nak senang , kalau nak mekap.. xpayah pakai krim dia . pakai serum dia saja dh cukup .

semasa proses sebulan perawatan a-DHA,

Pakai sabun cuci macam biasa dan tunggu sehingga kering dan apply serum. Dot ke muka ( dahi hidung pipi kiri kanan dan dagu dan sapu menggunakan tanggan secara lembut ).

Selepas itu pakai krim siang dan biarkan muka bebas dari bedak dan foundation but if uols nak pakai eyebrow/eyeliner mascara should be no problem.. :) Bgitu juga dengan malam..

Selepas sebulan uols nak makeup pun boleh but im pretty sure uols akan JARANG2 makeup coz dah selesa dgn kulit muka dan hasilnya yg sekata. :D

okay selamat mencuba!

#Yang berminat nak order boleh dirct call / sms / whatsapp kak peah nah - 019 3036605 :)

No comments:

Post a Comment