Wednesday, 26 June 2013

REVEAL PART 1 - ADHA SKINCARE

      Zasss! ramai yg tau kan kak peah ni asai2 kulit bukannnya cerah mana pon . and for sure la kdg2 sbb makeup . mengaku nih ! tp sejak2 mai tua2 ni mmg malaih sungguh la nak mekap2 bila keluaq . dulu dia la rajin nak mnyegak sangat2 . lani malaih dah . pakai apa ada ja . makeup pon time nak shoot ja.

okay ni nak share la kan pasai ADHA SKINCARE yg kak peah dok juai ni. Click sini utk tau kandungan dan khasiat ADHA :D

product ni kak peah perasan la ada 2 3 org yg kak peah kenai dok pakai . dan mmg tau product tu dari indonesia. so potpet2 masa pi indonesia bulan 2 aritu pon bila pi toko kecantikan depan dok suruh try adha skincare ni . try p la kan sbb mg lama dh teringin . so mmg dlm sebulan dua penggunaan adha ni nak kata jd elok teruih tu dak la . tp mmg boleh rasa kesan dia. 

kulit kak peah ni jenis combination . so kdg2 kering kdg2 berminyak ikut suka dia . tu kalau tak makeup la. tp sejak2 guna adha ni , bila guna sabun dia mmg kulit rasa kering sedap , tegang , pastu jerawat cepat kecut . untunglaaa ampa yg mmg kulit jenis flawless ala2 baby tu kan. kulit kak peah ni normal . mai mood dia jerawat menyerang , mmg takdak ampun dia bagi . so bekas2 parut jerawat pon of course la kan berjebah . tp atas kuasa makeup dan foundation , boleh ja nak cover. hihi. 

ok sambung pasai adha. serum vit c adha ni mmg kak peah cukup suka sbb mmg boleh jd based makeup . lps cuci muka , pakai serum , pastu pakai ja compact powder . dh settle . 

     btw adha ni mmg takboleh campoq dgn makeup pon sbnaqnya. tp kesian la pulak kan dekat org2 yg keja jeneh kena makeup jugak. tp takpa . ampa pakai ja sabun dgn serum bila siang hari . krim siang tu pakai bila wiken2 . krim malam jgn tinggai . dia yg kat tak boleh makeup tu sebab dia takmau krim siang atau malam dia tu bercampoq dgn product lain. tu ja . 

       okay 1 set ni boleh tahan sampai 2- 3 bulan . tu kalau ikut kak peah la . xtau kalau org lain 2 bulan dh habis . and sabun dia tu , kalau nak jimat ampa kerat ja dua . mmg boleh tahan sebulan lebih . percayaaa lah cakap akakkkk :D kak peah juai ni pon sbb kak peah mmg pakai dan masih pakai sampai sekarang .

okay utk yg berminat nak order boleh sms / whatsapp kak peah - 019 3036605
haa nah kak peah ampa masa sekolah . CERAH! haha

koi besaq ni nmpak berjeneh la sikit . :D
     ani tak mekap pon rasa comey dah! hahaha kbai!

2 comments:

  1. haha kelakar laaaaaaaa kak peah nie...nk tnya utk supplemet kak peah xmau share ka mkn apa ? :DD

    ReplyDelete
  2. Hi..nk tya..so klo siang x pkai krim siang leh mekap la ye

    ReplyDelete